ویژه ها
دو توصیه هاشمی به روحانی

دو توصیه هاشمی به روحانی

آیت الله هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با اندیشه پویا به دو توصیه مهم خود به دکتر حسن روحانی اشاره کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در متن این پرسش و پاسخ آمده است:

* اصلی ترین پیشنهادهای شما در حوزه سیاست خارجی و اقتصاد به دولت آقای روحانی چیست؟ این اولین دولتی است که بدون حضور شما در جایگاه ریاستش ،نامش اعتدال است. اگر بخواهید توصیه کنید چه توصیه ها و ضرورتهایی را به عنوان نقشه راه بر می شمارید؟

– در سیاست خارجی باید شرایطی را فراهم کنیم که با مردم دنیا تعامل کنیم. فقط با اسرائیل مسئله داریم و برای همیشه آن را یک دولت جعلی می دانیم که سرزمینی را غصب و مردمش را آواره  کرده و هنوزهم دارد جنایت می کند. اما نفی آمریکا همیشگی نیست. الآن به خاطر رفتار آمریکا نمی خواهیم رابطه داشته باشیم. امیدواریم در فرصت های پیش رو آمریکا رفتارش را اصلاح کند.

در سیاست داخلی هم اخیراً رهبری دو جمله گفتند که هر دو می تواند خط آینده را ترسیم کند. یکی اینکه “رأی مردم حق الناس است” که معنایش سلامت و آزادی همه انتخابات در جمهوری اسلامی است. جمله دیگر اینکه “عمیقاً به اعتدال اعتقاد دارم”. اگر حق الناس بودن رأی مردم، پایه باشد و اعتدال، روش کارهای ما باشد. بهترین فضا برای سیاست داخلی به وجود می آید که بهترین روش حکومتی و دموکراسی است.

این گزارش در حالی است که اولاً رهبر انقلاب مذاکره با آمریکا را مشروط به تغییر رفتار امریکا دانستند و این امر هنوز واقع نشده است و روز به روز تحقیر ایران و تحریم آن از سوی امریکا و هم پیمانانش رو به افزایش است و ثانیاً مخالفت با رژیم جعلی صهیونیستی با همراهی و همکاری با دولت مزدور امریکا سازگار نمی باشد . مسئولین امریکا بار ها حفظ اسرائیل را مهم خود معرفی کردند و حمایت از امریکا به همراه مخالفت با اسرائیل نوعی پارادوکس است. علاوه بر آن که معنایی که رهبر انقلاب از اعتدال ارائه داده اند با تفسیر هاشمی برابر نیست . ایشان در دیدار مسئولین در تیر ماه امسال چنین فرمودند:

«شعار دولت، اعتدال است؛ اعتدال، شعار بسیار خوبی است، ما هم تأیید میکنیم اعتدال را؛ افراط محکوم است و بد است. سفارشی که من میکنم این است که مراقب باشید جریانهای مؤمن را با شعار اعتدال کنار نزنند؛ بعضی‌ها این کارها را دارند میکنند، من میبینم در صحنه‌ی سیاسی کشور؛ با شعار اعتدال، با شعار پرهیز از افراط، سعی میکنند جریان مؤمن را که در خطرها آن جریان است که زودتر از همه سینه سپر میکند، آن جریان است که دولتها را در مشکلات واقعی به معنای حقیقی کلمه حمایت میکند، کنار بزنند؛ مراقب باشید. اسلام، مظهر اعتدال است. این «اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم»(۲۹) اعتدال است؛ «قتِلوا الَّذینَ یَلونَکُم مِنَ الکُفّار»(۳۰) اعتدال است؛ امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر اعتدال است – اعتدال اینها است دیگر – معنای اعتدال این نیست که ما از کارهای احساس وظیفه‌ای که فرد مؤمن، جریان مؤمن، مجموعه‌ی مؤمن انجام میدهد، جلوگیری کنیم.»

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

You cannot copy content of this page